(ВІДЕО) «De libertate» від українських прикордонників із Сумщини

НАЗАД
01 грудня 2022 10:06

3 грудня 2022 року виповнюється 300 років з дня народження Григорія Сковороди – видатного українського філософа, просвітителя-гуманіста, поета, педагога.

Попри воєнні дії прикордонники Сумщини долучилися до відзначення ювілею відомого українця, який цьогоріч відзначається на державному рівні. Дата ювілею Григорія Сковороди увійшла до переліку ювілейних дат ЮНЕСКО 2022 року.

З метою популяризації спадщини видатного письменника та громадського діяча, популяризації нашої культури, проти якої сьогодні воює російський окупант та намагається знищити українську ідентичність, охоронці кордону продекламували вірш «De libertate» («Про свободу»).

У своєму вірші Григорій Сковорода розмірковує, що ж таке свобода. Навіть з найбільшим матеріальним багатством – золотом, свободу не зрівняти. Свобода – це все, це те, до чого потрібно прагнути.

Сьогодні, вшановуючи пам’ять славетного земляка, ми повинні пам’ятати про власну ідентичність, приналежність до високих цінностей, ідеалів, культури, духовного розвитку, і виборювати свободу української нації.

Разом до Перемоги! Слава Україні!

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси